Familie

BIROUL DE AVOCATURĂ GUNEA

Avocat de dreptul familiei Bucuresti

Tu si partenerul/partenera tau/ta de viata ati decis sa va despartiti? Iti doresti ca divortul si partajul sa decurga lin, fara complicatii si obstacole inutile? Situatia este mai complicata atunci cand la mijloc se afla si un minor. Pentru ca procesul de judecata, de divort, partaj, de stabilire a modului de exercitare a autoritatii parintesti asupra copilului sa aiba in final un rezultat multumitor, ai nevoie de un avocat specializat in dreptul familiei. Noi iti oferim un avocat specializat in toate aceste spete care te poate indruma pe parcursul procesului.

CUM TE AJUTA UN AVOCAT SPECIALIZAT IN DREPTUL FAMILIEI?

Stim cat de greu este atunci cand viata, asa cum o stiai pana acum, se schimba drastic si mai stim ca un proces de divort nu trebuie sa arate ca in filmele americane dramatice in care totul se termina cu reprosuri nefondate, urlete si copii plangand in hohote. Lucrurile pot decurge si altfel si, de multe ori, intr-un proces de divort reusit, un rol important il joaca avocatul profesionist. Cel mai bun indrumator in orice fel de procedeu juridic este avocatul, iar noi iti oferim un sprijin sincer si concret, pentru ca tu sa nu iti incarci mintea cu si mai multe probleme.

Avocatul de dreptul familiei este specialistul la care apelezi atunci cand doresti sa intentezi procesul de divort de partenerul de viata cu care esti casatorit in mod legal. De la intocmirea actelor necesare pentru acest proces, pana la sfaturi clare si recomandari si pana la insotirea in sala de judecata, avocatul iti este principalul ajutor. Nu este nevoie sa iti faci griji pentru intocmirea actelor, fiindca un bun avocat este cel care cunoaste intreg dosarul necesar pentru intentarea unui divort. Daca deja ai apucat sa depui actele necesare si abia apoi te-ai gandit sa contactezi un avocat, acesta poate arunca oricum o privire peste acestea si te poate indruma daca nu ai depus suficiente documente sau le-ai depus pe cele gresite.

De asemenea, avocatul te pregateste pentru procesul de divort. Mai exact, iti explica la ce sa te astepti, te indruma asupra comportamentului si tinutei pe care sa le prezinti in tribunal. Chiar daca poate parea pueril, atitudinea din timpul procesului iti poate aduce bile albe. Asadar, avocatul iti va explica importanta atitudinii calme si serioase si te va sfatui inclusiv cum sa te imbraci pentru a face o impresie buna. Uneori, simpla alegere a hainelor poate demonstra un punct. De exemplu, daca ti se aduc acuze nefondate in timpul procesului cum ca ti-ai neglija total familia alegand sa locuiesti sub un pod in loc sa locuiesti cu partenerul in domiciliul conjugal, faptul ca esti curat si imbracat la patru ace contrazice vizibil aceasta afirmatie.

Daca este vorba de un partaj intre soti, avocatul te va ajuta sa gestionezi dovezile care sa te ajute sa obtii bunurile care ti se cuvin. Atunci cand esti in mijlocul actiunii, te poti simti complesit si sa uiti sa mentionezi anumite aspecte, insa avocatul este acolo pentru a se asigura ca nimic nu este uitat, iar tu pleci multumit mai departe. Un alt aspect pe care tot avocatii de drept familial il gestioneaza este interpretarea actelor judecatoresti emise in strainatate si recunoasterea lor pe teritoriul Romaniei.

Avocat personal

Contacteaza-ne acum!

Este un copil la mijloc ? SE OCUPA AVOCATUL DE DREPT FAMILIAL

O despartire intre adulti este mai usor de gestionat atunci cand este vorba doar despre cei doi, insa de multe ori la mijloc se afla si unul sau mai multi minori. Astfel, este necesar ca instanta de judecata sa stabileasca cine va exercita autoritatea parinteasca asupra copilului/copiilor si ce drepturi si responsabilitati are celalalt parinte. Se va stabili modul de exercitare a autoritatii parintesti asupra copilului, fie ca este exclusiva de catre unul dintre parinti, prin decaderea din drepturile parintesti a celuilalt, fie ca este comuna, cu program de vizitare pentru parinti. Apoi, sunt stabilite intervalele de timp in care copilul este in grija celuilalt parinte, domiciul stabil al minorului si pensia de intretinere. Toate aceste decizii au nevoie de un temei legal puternic si parintii pot aduce dovezi pentru a sustine acordarea dreptului la exercitarea autoritatii parintesti, fiindca de multe ori ambii parinti vor sa se ocupe exclusiv si separat de cresterea si educarea copilului.

Avocatul nostru specialist in dreptul familiei se va ocupa de toate documentele necesare si de gestionarea si selectarea dovezilor pentru ca tu sa ai cat mai multe sanse in obtinerea dreptului de exercitare a autoritatii parintesti asupra copilului tau. Avocatul te va sfatui si in cazul in care doresti sa calatoresti cu minorul in strainatate sau chiar, in cazuri mai grave, in situatia in care minorul este rapit de unul dintre parinti, acesta plecand in strainatate fara acordul celuilalt adult. In unele cazuri nefericite, parintii minorului au decedat recent si o ruda doreste sa obtina tutela acestuia.

Daca te afli in aceasta situatie, un avocat este ceea ce iti trebuie! De asemenea, daca doresti sa dovedesti paternitatea, avocatul nostru te va indruma spre ce demersuri sa te indrepti.

BIROUL DE AVOCATURĂ GUNEA

La ce sa te astepti de la un avocat de dreptul familiei

Un bun avocat de dreptul familiei este cel care intelege atat legislatia nationala, cat si directivele Uniunii Europene si te va ajuta sa traduci in Romania deciziile luate de catre o instanta din strainatate. Avocatul trebuie sa fie o fire calma si calculata, care sa se priceapa la medierea oricaror conflicte. De asemenea, este eficient atunci cand specialistul gaseste cu usurinta metode de a rezolva situatii atunci cand devin dificile si ti se pare ca nu vezi lumina de la capatul tunelului. Avocatii profesionisti nu se tem de provocari, unii dintre ei implicandu-se chiar in cazuri care ajung la CEDO.

Orice situatie juridica de natura familiala se rezolva cu usurinta atunci cand exista rabdare si disponibilitate de intelegere catre avocat, care ocupa acea functie doar pentru a te ajuta pe tine sa duci la bun sfarsit orice problema de familie, iar in final rezultatul sa fie unul multumitor. Daca te confrunti cu oricare dintre spetele mai sus amintite, te asteptam la cabinetul nostru de avocatura din Bucuresti, Sector 1, Piata Romana. Putem fi contactati si la numarul de telefon afisat pe site, in sectiunea Contact.

OFERIM SUPORTUL NECESAR CLIENTILOR IN LITIGII PRECUM:

  • Actiuni de divort, nulitatea casatoriei;
  • Actiuni de partaj;
  • Actiuni privind rudenia (reunoasterea copilului, anularea recunoasterii, stabilirea maternitatii sau paternitatii;
  • Actiuni privind exercitarea autoritatii parintesti;
  • Obigatia de intretinere, stabilirea pensiei de intretinere;
  • Actiuni privind stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti;
  • Rapire internaționala de copii, conform Conventiei de la Haga din 1980;
  • Ordine de protectie;
  • Alte actiunii privind legaturile dintre presoanele apropiate;

BIROUL DE AVOCATURĂ GUNEA

Vă puteți baza întotdeauna pe noi!

Consulta gratuit avocatul pentru problema dvs.

Chat online 👋
1
Cu ce va putem fi de folos ? 👋
Cu ce va putem fi de folos ? 👋