Avocat Drept Penal

BIROUL DE AVOCATURĂ GUNEA

Avocat penalist Bucuresti la dispozitia dumneavoastra

Oricat de precaut ai fi, uneori viata iti aduce in cale probleme pe care nu le poti gestiona de unul singur. Uneori nici nu esti tu de vina, insa trebuie sa stii cum sa iti aperi drepturile. Pentru a te asigura ca rezolvi in siguranta orice neplacere și totodată, în timp util, ai nevoie de un profesionst in materia dreptului penal. Te afli intr-o situatie dificila si ai nevoie de servicii de avocatura intr-un dosar de drept penal in Bucuresti sau in orice alt judet din tara? Problema ta este complicata si nu stii la ce tip de servicii se incadreaza? Cabinetul de avocatura Gunea ofera servicii in mai multe arii, mai exact: dreptul penal, dreptul comercial, dreptul familiei, dreptul civil, dreptul muncii, drept contraventional, dar si in cazul executarilor silite. Cabinetul este localizat in BUCURESTI, PIAȚA ROMANA, SECTOR 1, vis-à-vis de statia de metrou ”Piata Romana”.

AVOCAT IN DREPT PENAL? Cum stii cand ai nevoie de ajutorul LUI

Greseala este omeneasca, iar uneori, in urma greselii esti instiintat ca detii calitatea de suspect sau de inculpat, ori se dispun diferite masuri impotriva ta, precum reținerea pentru 24 de ore, controlul judiciar, controlul judiciar pe cautiune, arestul la domiciliu sau arestul preventiv.

Dreptul penal acopera o multitudine de fapte, precum acte de coruptie, ca darea de mita sau luarea de mita, trafic de influenta sau cumparare de influneta, frauda cu fonduri europene, alteori este vorba de vatamare corporala, inselaciune, ori talharie.

De asemenea, abuzul de putere sau de incredere se incadreaza la dreptul penal, precum si amenintarea, furtul, delapidarea, falsul in inscrisuri oficiale sau falsul in inscrisuri sub semnatura privata.

Uneori, este vorba despre dosare de conducere fara permis ori conducere sub influenta alcoolului sau a substantelor interzise, parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia.

Alteori, sunt actiuni cu forme agravante, precum omorul, violul, actul sexual cu un minor ori traficul de persoane. Lista spetelor incadrate la dreptul penal este lunga, asa ca este util sa mentionam si altele fata de cele enumerate mai sus: traficul de droguri sau de substante psihoactive (”legale”), detinere de droguri pentru consum popriu, evaziune fiscala, spalare de bani, nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, uz de arma fara drept, hartuire si agresiune sexuale, proxenetism si cersetorie, lovire sau alte violente, lipsire ilegala de libertate, rele tratamente aplicate minorului, infractiuni informatice, ucidere din culpa, marturie mincinoasa, favorizarea faptuitorului sau tainuirea si multe altele.

Chiar daca iti cunosti drepturile, raspunderea juridica intr-o institutie specializata, asa cum sunt parchetele sau instantele de judecata, poate fi coplesitoare. Nu este de preferat sa incerci sa iti faci dreptate singur, mai ales daca este o speta complicata, precum coruptia sau abuzul. In plus, persoanele angajate in sistemul juridic folosesc jargoane dificil de inteles, care adauga un stres in plus pentru tine. Astfel, unul dintre telurile avocatilor de drept penal este de a te ajuta sa descifrezi termenii care ti se atribuie.

Fie ca tu esti cel care a comis fapta sau un tert a comis-o impotriva ta, este dreptul tau de a fi aparat in fata justitiei de un avocat specializat pe fapta respectiva.

Cabinetul de avocatura Gunea te asteapta la o discutie in care sa analizati impreuna cazul tau, pentru a gasi cele mai eficiente metode de a descurca situatia si de a obtine un rezultat favorabil.

Law theme, mallet of the judge, law enforcement officers, evidence-based cases and documents taken into account

Specalist drept penal

Avocat personal

Fapta penala? Trebuie sa intelegem pedeapsa la un

Primul pas este de a intelege situatia in care te afli. Sinceritatea este fundatia comunicarii cu avocatul nostru. Avocatul este confidentul clientului, asadar este deosebit de important ca tu sa ne povestesti cu lux de amanunte ce s-a intamplat. Astfel, noi stim cum sa iti comunicam ce va urma.

Chiar daca te stii nevinovat, nu ascunde niciun fel de informatie pe care ai crede ca-i neinsemnata. De cele mai multe ori, cele mai simple detalii, care trec neobservate cu usurinta sunt cele care schimba total datele problemei, deoarece indica un anumit lucru. De exemplu, o simpla schimbare in rutina unei persoane pe care o acuzi de o fapta penala poate nuanta situatia si poate fi un indicator important in acuzarea ori apararea unei persoane.

Asadar, nu te ingrijora ca ocupi timpul cu tot felul de informatii marunte, pentru ca un avocat specializat pe drept penal este aici pentru a-ti satisface nevoia de dreptate si dispune de toata rabdarea pentru ca tu, la final, sa ai un rezultat fructuos si sa te simti in siguranta din nou.

Fiecare fapta este incadrata in Codul Penal sau in legi speciale ce sanctioneaza faptele de natura penala, astfel ca fiecareia ii este atribuita si o pedeapsa. Tipul de pedeapsa si durata sunt stabilite in functie de circumstantele si gravitatea faptei. Mai jos, vom explica ce pedepse poti primi tu sau persoana pe care o acuzi si vom alege cateva fapte des intalnite. Pentru alte tipuri de infractiuni, nu ezita de a lua de indata legatura cu noi.

Hartuirea, rezolvata de un avocat de drept penal

Hartuirea, asa cum este ea definita in Codul Penal, constituie urmarirea, supravegherea sau contactarea in mod repetat si fara un motiv valid a unei persoane, cu scopul de a o intimida. Se considera hartuire si daca locuinta ori locul de munca iti sunt urmarite, nu numai tu, chiar si atunci cand nu te afli acolo. Pedeapsa consta in inchisoare pe o perioada de la trei luni la sase luni sau amenda.

Daca observi ca locuinta iti este urmarita in mod repetat de una sau mai multe persoane, daca te simti privit intens cand mergi pe strada, daca primesti telefoane in miez de noapte fara motiv, nu ezita sa apelezi la noi.

Oferim servicii prompte si de calitate pentru ca tu sa nu trebuiasca niciodata sa te simti speriat sa mergi singur pe strada cand vii de la munca, de la scoala sau de la orice eveniment public.

Specalist drept penal

Avocat personal

BIROUL DE AVOCATURĂ GUNEA

Violenta in familie, speta grava de drept penal

Violenta in familie, dupa cum este mentionat in Codul Penal, consta in acte de violenta asupra unui membru al familiei. Articolul 199, in analiza cazului de violenta asupra unui membru de familie, este deseori asociat cu articolele care prevad faptele de vatamare corporala din culpa, lovire sau alte violente si uneori chiar omor si omor calificat, cand este vorba de forma agravanta a faptei.

Daca violenta in familie se imbina cu faptele amintite mai sus, atunci se considera ca se trece la forma agravanta a faptei si pedeapsa se modifica la randul ei. Astfel, conform Codului Penal, maximul special al pedepsei se majoreaza cu o patrime, prin raportare la limitele de pedeapsa pentru fapta retinuta. Daca toate aceste informatii sunt dificil de digerat, nu este nicio problema, noi tocmai pentru acest lucru suntem aici. Te asteptam la cabinetul nostru de avocatura din Sectorul 1 al Capitalei pentru a discuta orice fapta incadrata in sfera dreptului penal.

Parasirea locului accidentului - ai nevoie de un avocat specializat in drept penal

Accidente se intampla tot timpul. Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana la mortalitate cauzata de accidente rutiere. De aceea, daca esti sofer si nu numai, este important sa constientizezi cand este legal sa parasesti locul unui accident si cand nu. Desi poti suferi un soc in urma coliziunii si sa te pierzi cu firea, trebuie sa cunosti detaliile acestei infractiuni si mai ales atunci cand nu se considera infractiune. Se considera ca ai incalcat legea in cazul unui accident rutier daca parasesti locul faptei atunci cand sunt victime. Singura exceptie este situatia in care esti nevoit sa transporti victima la o unitate medicala fiindca situatia nu permite altfel. Atunci, daca la spital dai datele personale, esti scutit de pedeapsa. Daca accidentul se soldeaza doar cu pagube materiale, fara victime, este in regula sa parasesti locul accidentului daca politistul sau procurorul de caz iti permite acest lucru. Tot la acest tip de infractiune se incadreaza si stergerea urmelor accidentului sau modificarea acestora.

Care este pedeapsa pentru infractiunea de parasire a locului accidentului? Maximul este de inchisoare timp de sapte ani. Totusi, nu esti susceptibil de a fi pedepsit daca victima paraseste locul accidentului.

Stim cat de mult ti se schimba viata atunci cand apar astfel de neprevazute si mai stim ca vrei sa te intorci la viata ta normala de pana atunci. Putin dinamism nu strica niciodata in viata, mai rupe rutina, dar nu atunci cand esti chemat in judecata sau cand esti nevoit tu sa o faci. De aceea, casa de avocatura Gunea iti asigura servicii sigure si de calitate in domeniul dreptului penal si nu numai. Te asteptam la cabinetul nostru din Sectorul 1 sau ne poti contacta la numarul de telefon afisat in sectiunea de contact.

BIROUL DE AVOCATURĂ GUNEA

Vă puteți baza întotdeauna pe noi!

Consulta gratuit avocatul pentru problema dvs.

De ce sa ma alegi ?

Aparam drepturile, libertatile si interesele dvs. in cauze penale precum:

  • Trafic si Consum de droguri; (detalii)
  • Trafic cu substante stupefiante (”legale”); (detalii)
  • Ucidere din culpa; (detalii)
  • Vatamare corporala din culpa; (detalii)
  • Infractiuni de lovire sau alte violente, vatamare corporala etc;
  • Furt, Talharie, Distrugere (inculsiv in forma calificata); (detalii)
  • Lipsire de libertate in mod illegal;
  • Amenintare, Santaj, Hartuire; (detalii)
  • Trafic de persoane, Trafic de minori, Proxenetism, Exploatarea cersetoriei si Folosirea unui minor in scop de cersetorie;
  • Infractiuni rutiere: Punerea in circultie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat, Conducerea unui vehicul fara permis de conducere, Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante psihoactive, Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, Parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia; (detalii)
  • Viol, Agresiune sexuala, Act sexual cu un minor, Hartuire sexuala;
  • Pornografia infantile;
  • Violarea de domiciliu sau sediul profesional, Violarea vietii private;
  • Abuz de incredere, Delapidare, Gestiunea frauduloasa, Inselaciune; Abuz in serviciu; (detalii)
  • Frauda informatica, Efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos; Accesul ilegal la un sistem informatic, Interceptarea ilegala a unei transmisii de date informatice, Operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice; (detalii)
  • Constituirea unui grup infractional organizat; (detalii)
  • Tulburarea ordinii si linistii publice; Portul sau folosirea fara drept de obiecte periculoase; (detalii)
  • Fals in inscrisuri oficiale sau sub semnatura privata, Uz de fals, Fals în declaratii, Fals intelectual; Falsul informatic, Falsul privind identitatea; (detalii)
  • Falsificarea de monede, Falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plata, Falsificarea de instrumente oficiale;
  • Infractiuni de corupție: Luare de mita, Dare de mita, Trafic de influenta, Cumparare de influenta, precum si cele prevazute in legi speciale; (detalii)
  • Criminalitate informatica;
  • Infractiuni de contrabanda;
  • Infractiuni economice: Evaziune fiscala, Bancruta frauduloasa, Spalare de bani; (detalii)
  • Ultraj, Ruperea de sigilii, Sustragerea de sub sechestru;
  • Trafic de migranti, Facilitarea sederii ilegale în Romania;
  • Inducerea in eroare a organelor judiciare, Favorizarea faptuitorului, Tainuirea, Influentarea declaratiilor; (detalii)
  • Marturia mincinoasa; (detalii)
  • Nerespectarea hotararilor judecatoresti; Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului, Abandonul de familie;
  • Violarea secretului corespondentei; Divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice, Neglijența in pastrarea informatiilor, Obtinerea ilegala de fonduri, Deturnarea de fonduri;
  • Nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, Uz de arma fara drept; (detalii)
  • Zadarnicirea combaterii bolilor, Contaminare venerica; Traficul de produse sau substanțe toxice;
  • Infractiuni electorale: Coruperea alegatorilor, Frauda la vot, Violarea confidentialitatii votului, Falsificarea documentelor si evidentelor electorale;
  • Alte infractiuni prevazute in legi speciale;

BIROUL DE AVOCATURĂ GUNEA

CE CALITATI PUTETI AVEA IN CADRUL UNUI PROCES PENAL?

  • In masura in care sunteti banuit ori propus ca ati avea cunostiinte despre savarsirea unor fapte de natura penala, ori despre anumite aspecte relevante pentru solutionarea cauzei, veti putea fi citat in calitate de martor sau chiar adus in fața organelor judiciare cu mandat de aducere.
  • Pentru evitarea oricarui risc de a va expune unor consecințe negative sau de a va autoincrimina, este necesar sa apelati la serviciile unui avocat pentru a va oferi sprijinul necesar in cauza in care urmeaza sa fiti audiat.
  • In momentul in care exista suspiciunea rezonabila ca dumneavoastra ati savarsit fapte de natura penala pentru care sunteti acuzat, vi se atribuie calitatea de suspect.
  • In aceasta aveti atat drepturi, cat si obligatii, iar singura masura preventivă ce poate fi luata impotriva dumneavoastra este aceea a ”Retinerii” pentru max. 24 de ore.
  • In situația in care, in prealabil, ati dobandit calitatea de suspect, iar din probe rezulta cu certitudine ca ati savarsit infractiunea despre care sunteti acuzat, impotriva dvs. se va pune in miscare actiunea penala, sens in care dobanditi calitatea de inculpat.
  • Aceasta calitate o veti avea pe tot parcusul procesului penal, atat in restul fazei de urmarire penala, cat si in faza camerei preliminare si cea a judecații cauzei.
  • Cu ocazia schimbarii calitatii din suspect in inculpat, împotriva dvs. se poate dispune una din celelalte masuri preventive prevazute de lege, respectiv controlul judiciar (60 de zile), controlul judiciar pe cautiune (60 de zile), arestul la domiciliu (30 de zile) sau arestul preventiv (30 de zile), toate cu posibilitatea de prelungire.
  • Oferim consiliere pentru o eventuala constituire de parte civila in cazul in care sunteti victima unei infractiuni si ati suferit o paguba materiala sau morala de pe urma acesteia.
  • Important de retinut ca aceasta calitate o puteti cere si obtine pana cel tarziu la inceperea cercetarii judecatoresti, ce echivaleaza de cele mai multe ori cu primul termen de judecata.
  • In masura in care sunteti chemat sa raspundeti potrivit legii civile pentru pagubele provocate prin fapta inculpatului, suntem aici sa va ajutam si sa va oferim cele mai bune solutii pentru inlaturarea/diminuarea consecintelor acestei raspunderi.
  • Partea responsabila civilmente are obligatia legala sau convetionala de a repara in intregime sau in parte, singura sau in solidar, prejudiciul cauzat prin infractiune.
  • Aceasta calitate o pot avea:
  • persoana care, in temeiul legii, al unui contract ori al unei hotarari judecatoresti exercita supravegherea minorilor la data savarsirii faptei, chiar daca intre timp acestia devin majori;
  • comitentii pentru pagubele produse de prepusii lor ( angajator pentru salariat, maestru pentru discipol etc);
  • fondul de protectie a victimelor strazii, pentru plata despagubirilor civile catre persoanele pagubite prin accidente de vehicule neasigurate;
  • asiguratorul, in temeiul contractului de asigurare si in limita asigurarii.

CARE SUNT FAZELE UNUI PROCES PENAL?

  • Urmarirea penala are ca obiect strangerea probelor necesare cu privire la existenta infractiunilor, la identificarea persoanelor care au savarsit o infractiune şs la stabilirea raspunderii penale a acestora, pentru a se constata daca este sau nu cazul sa se dispuna trimiterea in judecata.
  • Oraganele judiciare au obligatia de a strange probe atat in favoarea, cat si in defavoarea persoanelor care au savarsit o infractiune.
  • Procedura din cursul urmaririi penale este nepublica;
  • Terminarea urmaririi penale este reprezentat de momentul procesual in care organul de cercetare apreciaza ca sunt asdministrate suficiente probe, astfel incat procurorul poate dispune fie trimiterea in judecata, fie clasarea cauzei, fie incetarea urmaririi penale.
  • Debutul acestei etape are loc in momentul in care se constata terminata urmarirea penala de catre organele judiciare, in urma careia se emite actul de sesizare a instantei, respectiv Rechizitoriul;
  • In cadrul procedurii camerei preliminare se efectueaza un control de legalitate ”a posteriori” atat a actului de trimitere in judecata, cat si a probelor pe care se bazeaza acesta, astfel incat intreaga faza de urmarire penala sa fie examinata si cercetata, iar actele procesuale sau procedurale, probele sau procedeele probatorii efectuate sau obtinute prin incalcarea echitabilitatii procedurilor sa fie eliminate;
  • Tot in cadrul acestei faze, se verifica legalitatea sesizarii instantei de judecata si a competentei acesteia;
  • Daca se constata ca rechizitoriul este legal intocmit de natura a investi judicios instanta competenta cu solutionarea cauzei, se va dispune inceperea judecatii cu privire la persoanele si faptele despre care sunt acuzati. In caz contrar, cauza se va restitui la Parchet pentru completari sau remedieri.
  • Dupa epuizarea celorlalte etape judiciare si dupa dispunerea inceperii judecatii de catre judecatorul de camera preliminara, urmeaza etapa judecatii, in cadrul careia instanta de judecata solutioneaza cauza dedusa judecatii cu garantarea respectarii drepturilor subiectilor procesuali si asigurarea administrarii probelor pentru lamurirea completa a imprejurarilor cauzei in scopul aflarii adevarului, cu respectarea deplina a legii;
  • In aceasta etapa se pot dispune masuri preventive noi, se pot prelungii cele existente sau se poate dispune incetarea acestora;
  • De asemenea, se poate schimba incadrarea juridica a faptelor pentru care sunteți acuzat, se pot audia martori noi sau reaudia cei din urmarirea penala, se pot propune probe noi sau se poate renunta la probe deja propuse anterior etc.
  • Un aspect important din aceasta faza procesuala este reprezentat de posibilitatea inculpatului de a solicita, cel tarziu la primul termen de judecata, ca cercetarea judecătoreasca sa se desfasoare in procedura simplificata, prin recunoasterea faptelor savarsite retinute in sarcina sa, sens in care instanta va reduce pedeapsa aplicata, cu 1/3 in cazul inchisorii si cu 1/4 in cazul amenzii;
  • In final, instansa hotaraste asupra invinuirii aduse inculpatului, pronuntand, dupa caz, condamnarea, renuntarea la aplicarea pedepsei, amanarea aplicarii pedepsei, achitarea sau incetarea procesului penal.
Chat online 👋
1
Cu ce va putem fi de folos ? 👋
Cu ce va putem fi de folos ? 👋