Avocat executari silite

BIROUL DE AVOCATURĂ GUNEA

Avocat specializat in executari silite - sunt aici sa te ajut

Ai primit o instiintare de executare silita? Nu iti permiti sa platesti intreaga suma deodata, asa cum ti-a solicitat creditorul? Ti-e teama ca iti vei pierde bunurile? Sau, dimpotriva, te afli in papucii creditorului si intentionezi sa iti dai in judecata datornicul pentru neplata la timp a creantelor?

Inainte de toate trebuie sa stiti ca termenul de prescriptie pentru obtinerea executarii silite este de 3 ani, calculat de la momentul in care debitorul trebuia sa-si execute obligatia, ori in cazul contractelor de credit calculate de la momentul scadentarii anticipate a creditului.

Cu titlu de exceptie, in situatia in care este vorba despre un bun imobil, atunci termenul de prescriptie pentru obtinerea executarii silite imobiliare este de 10 ani.

Recomandam sa apelezi la un specialist – Gunea Codrin avocat executare silita care iti sta la dispozitie cu servicii de Contestatii la Executare

Pentru punerea in executare silita a titlurilor executorii pe care le detineti, atat pentru recuperarea creantelor, cat si pentru obtinerea cu ajutorul fortei de constrangere a statului a urmatoarelor obligatii:

  • lasarea posesiei unui bun;
  • predarea unui bun sau a folosintei acestuia;
  • evacuarea debitorului dintr-o locuinta sau dintr-o alta incinta;
  • desfiintarea unei constructii, plantatii sau a altei lucrari;
  • indeplinirea oricarei alte activitati stabilite pentru realizarea drepturilor creditorului;
  • obligatia de a face sau de a nu face;
  • incredintarea minorului.
  • redactarea de notificari;
  • punerea in intarziere a debitorului / creditorului;
  • constituirea dosarului de executare silita si a cererii de executare silita;
  • participarea la procedurile executionale, cum ar fi expertize judiciare si extrajudiciare;
  • negociere si tranzactionare in procedurile de recuperare a debitelor;
  • monitorizarea dosarului executional;
  • actiuni de validare a popririi;
  • hotararile judecatoresti;
  • contractele de credit;
  • contractele de ipoteca mobiliara sau imobiliara;
  • contractele de fideiusiune;
  • contracte de imprumut in forma autentica;
  • contracte de inchiriere spatii incheiate sub semnatura privata;
  • titlurile de credit (cambia, biletul la ordin, cecul, alte titluri);
  • procesele verbale intocmite de executorii judecatoresti;
  • orice alte inscrisuri prin care legea le acorda putere executorie

Atunci ai nevoie de indrumarea unui avocat specializat in executari silite!

In momentul in care inchei un contract cu banca sau cu orice alt furnizor de bunuri si servicii, in acest document ar trebui mentionate clar creantele ce trebuiesc platite, sumele exacte, perioada in care trebuiesc achitate si eventualele penalizari. Ideal este ca tu, in calitate de platitor, sa rezolvi in mod amiabil o eventuala neplata in timpul stabilit. Chiar daca esti convins ca vei reusi sa ajungi la un punct comun cu cel care ti-a vandut bunurile sau serviciile, este de preferat sa fii insotit la intalnire de un avocat specialist in executari silite. Acesta va citi contractul sau intelegerea scrisa dintre tine si partenerul tau si va stabili daca aceasta s-a realizat in termeni perfect legali. In cazul in care va semnala anumite nereguli care te pot afecta in mod direct, avocatul va trebui sa gandeasca o serie de solutii pentru problema ta. Te vei consulta cu acesta si veti stabili de comun acord care este cea mai buna varianta pentru ca tu sa nu ajungi sa fi supus procedurii de executare silita. Printre solutiile cele mai comune de rezolvare a acestei probleme se afla plata in rate lunare. Avocatul va incerca sa negocieze cu cealalta parte pentru a stabili ce suma sa platesti lunar si pe ce perioada, astfel incat la final sa ai datorii zero. Aceste detalii se noteaza intr-un act aditional incheiat la contractul initial sau intr-un angajament de plata.

Daca totusi, chiar si cu prezenta avocatului tau, creditorul insista sa te trimita in executare silita ca rau-platnic, avocatul va intreprindere demersurile necesare pentru apararea intereselor tale. Mai exact, poti depune in termen de 15 zile o contestatie a executarii silite, pe care avocatul te va ajuta sa o intocmesti.

avocat executari silite

Avocat personal

Contacteaza-ne acum!

Tipuri de creante pentru care poti fi executat silit

Creantele difera in functie de furnizorul la care apelezi, la domeniul in care activezi, de navoile tale etc. Astfel, mentionam: creante bancare, creante comerciale, creante civile, creante fiscale, creante salariale. Mai jos le vom explica pe fiecare in parte, pentru a intelege la care dintre ele te incadrezi si pentru a  stii ce sa ii comunici avocatului tau.

Ai de platit creante bancare atunci cand inchei un contract cu o banca sau cu o institutie care iti imprumuta bani, indiferent ca este persoana fizica sau juridica. In contract trebuie sa fie stipulate suma de bani, un eventual avans, garantia, dobanda si perioada de timp in care trebuie sa restitui suma de bani imprumutata. De asemenea, contractul trebuie sa te instiinteze ce penalitati exista daca nu iti platesti imprumutul la timp.

Sunt prezente atunci cand doua institutii comerciale, doua companii, incheie un contract. La fel ca in cazul creantelor bancare, contractul trebuie sa mentioneze perioada in care trebuie sa restitui suma de bani, penalitati si diverse clauze, precum clauza de reziliere.

Sunt strict intre persoanele fizice, fara ca vreun creditor bancar ori o persoana juridica sa se implice. Aici sunt sansele mai mari ca executarea silita sa fie rezolvata totusi amiabil.

Sunt poate cele mai des intalnite din toata categoria, fiindca orice angajat care lucreaza legal in Romania trebuie sa le plateasca statului. Ele mai sunt cunoscute sub numele de ,,drepturi patrimoniale” fiindca sunt in legatura directa cu statul roman, al carui drept legal este sa le perceapa. Spre exemplu, taxele, impozitele si amenzile se incadreaza in categoria creantelor fiscale. Atunci cand tu, ca platitor de taxe, nu iti respecti obligatiile legale, statul isi rezerva dreptul de a te penaliza, iar aceste ultime penalizari se numesc ,,creante fiscale accesorii”.

Sunt iarasi cele mai des intalnite deoarece acel contract mentionat la inceputul articolului se incheie intre angajat si angajator, prin care ultimul mentionat isi ia raspunderea sa plateasca in mod complet si la timp salariul angajatului. In orice contract individual sau colectiv de munca trebuie sa fie mentionata suma pe care o va primi salariatul in schimbul muncii pe care o desfasoara lunar.

BIROUL DE AVOCATURĂ GUNEA

Cand pot fi executat silit?

Contractul pe care l-ai semnat trebuie sa indeplineasca anumite cerinte pentru ca tu sa poti fi executat silit. In primul rand, creanta trebuie sa fie certa, adica sa fie mentionata ,,cu subiect si predicat” in document. Nu poti fi executat silit pentru ca nu ai achitat o suma care nu este mentionata nicaieri. Creantele acestea pot fi determinate totusi si din alte tipuri de acte, neautentificate, adica facturile si angajamentele de plata pe care le-ai semnat deja. Apoi, creanta trebuie sa fie in acelasi timp lichida, ceea ce inseamna ca valoarea este aceeasi, fixa, mentionata in contract sau in dovezile de plata de pana atunci. Daca termenul in care puteai sa iti platesti datoria a trecut, printr-o discutie amiabila, poti conveni un tabel de plati amanate. Daca si termenul acestuia a trecut, atunci esti pasibil sa fii executat silit, creanta fiind exigibila.

Esti creditor si te gandesti sa executi silit rau-platnicul cu care incheiasei un contract? Este necesar sa cunosti metodele prin care iti poti obtine sumele cuvenite inapoi. Aici intervine un avocat specializat in executari silite. Primul pas este intelegerea amiabila, prin care partile implicate pot fi convinse sa construiasca un tabel de plati amanate. Daca partile sunt de acord, ar fi potrivit ca aceasta noua intelegere sa fie validata legal de un notar, pentru a fi siguri cu totii ca nu vor aparea neintelegeri. Odata ce partile semneaza acest angajament de plata, debitorul nu mai poate fi dat in judecata sau supus proceduri executionale. Insa, daca creditorul reclama faptul ca platile nu au fost onorate conform intelegerii, acesta poate demara procedura executionala.

Recuperate creantelor este un proces lung, anevoios si costisitor pentru toate partile implicate. Se poate incepe odata cu transmiterea unei notificari de plata, a unei somatii de plata, obtinerea unei ordonante de plata sau a unei hotarari judecatoresti in pretentii, pana la procedura efectiva de executare silita atunci cand nu se poate realiza nimic in mod amiabil.

Fie ca te afli in papucii platnicului neindreptatit, fie ca esti creditor si intentionezi sa iti obtii sumele datorate inapoi, este oportun sa apelezi la un specialist. Cabinetul de avocatura Gunea – avocat executare silita, care se va asigura ca iesi multumit din aceasta situatie neplacuta. Te asteptam la sediul nostru din Bucuresti, Sectorul 1, zona Piata Romana sau la numarul de telefon afisat pe site.

Mai jos va prezentam unul dintre cazurile noastre prin care am anulat o executare silita abuziva, efectuata de executorul judecatoresc la cererea creditorului INVESTCAPITAL LTD (KRUK):

solutie contestatie la executare
solutie contestatie la executare

BIROUL DE AVOCATURĂ GUNEA

Vă puteți baza întotdeauna pe noi!

Consulta gratuit avocatul pentru problema dvs.

Chat online 👋
1
Cu ce va putem fi de folos ? 👋
Cu ce va putem fi de folos ? 👋